Lainaa työttömälle

Tervetuloa listaukseemme. Oletko työtön tai joutumassa työttömäksi ja tarvitse lainaa nopeasti? Ei hätää, me asetuimme lainanhakijan näkökulmaan ja etsimme potentiaalisimmat lainapalvelut valmiiksi, jotta sinun ei tarvitse enää hukata aikaa turhaan internetin selaamiseen. 

Kaikki listauksessa esiintyvät lainapalvelut voivat maksaa lainaa myös työttömälle ilman vakuuksia tai takaajia. Emme voi kuitenkaan taata, että saisit lainaa. Lopullisen luottopäätöksen antaa rahoitusyhtiö ja saat sen välittömästi lähetettyäsi lainahakemuksen. Lainahakemukseen pääset ”hae lainaa” – painikkeesta.

Näistä palveluista myös työtön saa lainaa

Suomen suosituimmaksi noussut lainan kilpailuttaja ja yhdistäjä! Yli 30 pankkia.
Laina-aika
1 - 15 vuotta
Korko *
4 - 20.00%
Lainasumma
100 - 60 000 €
Lue kokemukset
10000 € 5 vuodeksi, todellinen vuosikorko 6,49%, kulut 1681€, kokonaiskulut 11.681€. Laina-aika min 1v - max 15v. * Todellinen vuosikorko min 4,00% - max 38,00%.
Lainaa jopa 60 000 € kilpailutettuna. Korko alkaen vain 4,6%. Mukana yli 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä.
Laina-aika
1 - 15 vuotta
Korko *
4.5 - 30.60%
Lainasumma
2000 - 60 000 €
10 000 € 8 vuodeksi, todellinen vuosikorko 5,83%, kulut 2465€, kokonaiskulut 12.465€. Laina-aika min 1v - max 15v. * Todellinen vuosikorko min 4,5% - max 30,60%.
Kilpailuta lainat Suomen kattavimmalla valikoimalla yhteistyökumppaneita. Korko alkaen vain 4,19%.
Laina-aika
1 - 15 vuotta
Korko *
4.19 - 29.90%
Lainasumma
100 - 60 000 €
10 000 € 3 vuodeksi, todellinen vuosikorko 6,26%, kulut 1623€, kokonaiskulut 11.623€. Laina-aika min 1v - max 15v. * Todellinen vuosikorko min 4,19% - max 29,90%.
Ferratum maksaa rahat heti tilille, milloin tahansa. Maksat vain käytetystä luotosta.
Laina-aika
3 - 54 kk
Korko *
29.79%
Lainasumma
1 - 4 000 €
2000 € 1 vuodeksi, todellinen vuosikorko 21,94%, kulut 216,65€, kokonaiskulut 2216,65€. Laina-aika min 3kk - max 54kk. * Todellinen vuosikorko min 21,94% - max 29,79%.

Lainaa ilman tuloselvitystä

Tuloselvitys on olennainen osa lainan hakemista ja luotonantajan on tiedettävä, että pystyt maksamaan lainasi takaisin. Nykyään tähän onneksi on monta ratkaisua, eli sinun ei tarvitse lähettää liitteitä palkkatodistuksista sun muista tositteita vaan riittää, että omistat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Luotonantaja tekee luottoarvion Instantor palvelua apua käyttäen jos annat siihen luvan ja näin myös työtön voi saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja. Kaikki listassa mainitut luotonantajat käyttävät Instantoria luottoarvion tekemiseen, se nopeuttaa lainanhakua jopa usealla päivällä. Siksi voit saada lainaa heti tilille hakemalla luottoa jostakin yläpuolella listatuista yrityksistä.

Jos tuntuu, että perinteistä lainaa on vaikea saada voit kokeilla vielä hakea luottokorttia netistä. Voi olla, että luottokortti myönnetään helpommin koska niiden korot ovat suuremmat kuin kuluttajalainojen korot.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan saamiseen työttömänä?

Monien asioiden kohdalla harkitaan tarkemmin jos luotonantaja näkee, että olet työtön tai joutunut työttömäksi. Hieman löyhemmin tilannetta katsotaan luotonantaja näkökulmasta siinä kohtaa mikäli olet juuri ajautunut työttömäksi.

Jos tiedät, että työttömyyskausi tai yt-neuvottelut ovat tulossa, voit jo hyvissä ajoin varautua mahdolliseen lainatarpeeseen pyytämällä lainatarjoukset etukäteen vieläkun olet työssäkäyvä.

Huomioitavaa kuitenkin on, että saadu lainatarjoukset ovat voimassa vain 30 vuorokautta niiden saamisesta, jonka jälkeen ne mitätöityvät.

Myös aikaisemmat lainat joita on vielä lyhennettävänä vaikuttavat lainansaanti mahdollisuuksiin, sillä luotonantajat arvioivat kokonaisvaltaisesti lainanhakijan maksukyvyn vertaamalla tuloja pakollisiin kuukausittaisiin menoihin.

Varma laina työttömälle

Lähtökohtaisesti varmaa lainaa ei ole olemassakaan, jokainen laina harkitaan tapauskohtaisesti jonka takia luottopäätökset saattavat poiketa toisistaan.

Kuitenkin voidaan melkein 100 prosentin varmuudella sanoa, että myös työtön voi saada lainaa mikäli hänellä ei ole absoluuttista estettä kuten esimerkiksi maksuhäiriömerkintää.

Kaikkein suurin todennäköisyys lainan saamiselle muodostuu, kun laina haetaan palvelusta joka toimittaa lainahakemuksen eteenpäin yli 30 pankille ja luotonantajalle. Mahdollisuus sille, ettei yksikään näistä palveluista olisi valmis tarjoamaan lainaa tarvitsemasi määrän on häviävän pieni.

Toki lainapäätökseen vaikuttaa myös hakemasi lainanmäärä ja arvioimasi takaisinmaksuaika. Luotonantaja saattaa tehdä tarjouksen huomattavasti pienemmästä lainasummasta, mikäli olet ollut työtön jo pidemmän aikaa tai nykyinen markkinatilanne näyttää heikolta.

Yhdistelylaina työttömälle

Moni työtön on tilanteessa, jossa nykyiset lainakustannukset tuntuvat painavan päälle tulojen merkittävän laskun jälkeen. Usein ensimmäisenä ja parhaimpana täsmällisenä ratkaisuna voi toimia lainojen yhdistäminen, joka auttaa lainakulujen laskemisessa ja maksuerien helpottamisessa.

Lyhykäisyydessään lainojen yhdistäminen tuo merkittävää etua, muuttamalla nykyiset velat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jota on helpompi ja kevyempi hallita eikä takaisinmaksu aiheuta ylimääräistä stressiä.

Mitä jos en saa lainaa?

On epätodennäköistä, että lainaa ei myönnettäisi jos sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, joka onkin tänäpäivänä suurin este lainan maksamiselle. Lainaehdot vaihtelevat eri luotonantajien välillä, joten jos toinen rahoituslaitos ei myönnä lainaa voit kokeilla toista. Tai vaihtoehtoisesti kokeile pienempää lainasummaa eri maksuajalla.

Hyvä vinkki kielteisten lainapäätösten välttämiseksi on hakea lainaa lainanvälittäjältä, joka pystyy pyytämään useamman luottolaitoksen tarjoukset kerralla. Voi olla, että lainanvälittäjän kautta saat lainan, mutta jos hakisit suoraan luotonantajalta et välttämättä saisi.

Maksu välittömästi kaikkiin pankkeihin

Suurin osa tämän päivän luotonantajista maksaa rahat välittömästi kaikkiin pankkeihin, varsinkin perinteisiin: OP, Nordea, Danske Bank ja niin edelleen. Jos et ole varma ja tarvitset rahaa heti varmista vielä luotonantajan sivustolta että käytössäsi on sama pankki kuin luotonantajalla.

Näin rahat ovat käytössäsi välittömästi kun olet saanut positiivisen luottopäätöksen. Työttömyys ei siis ole este lainanhakemiselle, sillä moni työtön juuri tarvitsee lainaa pitääkseen taloudelliset asiansa kunnossa.